Očala za otroke Kids by Safilo

Zelo odporna, hipoalergena in izjemno lahka očala

Kids by Safilo je italijanska blagovna znamka okvirjev, ki je bila narejena s pomočjo otrok. Ustvarjena je za otroke od 0 do 8 let. Celotna kolekcija očal zajema 4 različne velikosti očal, ki so prilagojeni posebej za deklice ali posebej za dečke.

Očala za otroke Kids by Safilo

Očala za otroke Kids by Safilo

Očala za vse otroške aktivnosti

Očala za otroke Kids by Safilo so bila ustvarjena za vneto igro, prav tako pa tudi za zaslužen počitek na kavču. Otroci so zelo aktivni, zato potrebujejo očala, ki so vzdržljiva in vedno trdno na nosu. Brez kovinskih delov ali izpostavljenih priponk so očala varna, da se otrok z njimi ne more poškodovati. Očala za otroke Kids by Safilo so na notranji strani na predelu senc in nosu prekrita z mehko gumo, ki porazdeli pritisk in prepreči rdečico.

Lahki in kakovostni materiali

Vsi otroški okvirji Kids by Safilo so izdelani iz materialov, ki bazirajo na biološki osnovi. Očala so izjemno odporna, netoksična ter hipoalergena, zaradi česar so primerna za vse otroke. Zahvaljujoč izjemno lahkim materialom, otrok očal na obrazu skoraj ne občuti. Okvirji v povprečju tehtajo le 18 gramov.

Otroška očala Kids by Safilo

Otroška očala Kids by Safilo

Fleksibilnost, stabilnost in robustnost

Očala za otroke Kids by Safilo nimajo ostrih robov, zato ste lahko brez bojazni, da bi se otrok z njimi poškodoval. Prav tako so očala izdelana iz materialov, ki ne dopuščajo, da bi se okvir deformiral. V kolekciji za najmlajše otroke v starosti od 0-3 leta tečaje nadomeščajo mehki in varni gumijasti spoji. Očala so odporna na udarce, v kombinaciji z vzdržljivimi Trivex stekli pa so skoraj neuničljiva kombinacija. Več o Trivex steklih si lahko preberete tukaj.

Kids by Safilo

Kids by Safilo

Nizek nosnik in priponke z ravnimi zaključki

Ker otroci še nimajo razvitega nosnega korena, je zanje priporočljivo izbrati okvir z nizkim nosnikom. Tako se teža celotnih očal enakomerno porazdeli po nosu in ne moti otroka. Ravne priponke objamejo otrokov obraz ter zagotavljajo udobnost skozi cel dan. Pozorni bodite na to, da so očala otroku ravno pravšnja – torej ne premajhna in ne prevelika. Otrok ne sme kukati nad optično steklo ali pod njim. Le tako lahko otroku zagotovite optimalno zajemanje optičnega polja in pravilno korekcijo dioptrije.

Očala Kids by Safilo

Očala Kids by Safilo

Barvne kombinacije

Kombinacije barv so pri očalih Kids by Safilo ustvarjene privlačno in z namenom, da bi otrokom čim bolj približali nošenje očal. Frontalni deli so prozorni, kar jim daje dodaten pridih diskretnosti. V zbirki očal je tudi kolekcija, ki omogoča menjavanje priponk v različnih barvah. Tako si lahko vsak otrok izbere svojo barvno kombinacijo, kar še dodatno pripomore k temu, da bodo otroci očala z veseljem nosili.