Otroška očala Minima Hybrid

Vzdržljiva očala, ki jih otroci obožujejo

Nagrada za najboljša otroška očala

Na sejmu Silmo d'Or se vsako leto v Parizu predstavijo proizvajalci optičnih pripomočkov. Tisti, ki je najbolj inovativen prejme nagrado. Otroška očala Minima Hybrid Junior so leta 2015 že drugič dobila nagrado za najboljša očala v kategoriji otroških očal.

Otroška očala Minima Hybrid

Otroška očala Minima Hybrid

Igriva barvitost

Otroška očala Minima Hybrid Junior se ponašajo z barvitimi dizajni frontalnega dela. Tako so očala otrokom bolj privlačna in jih z veseljem nosijo. Če ima vaš otrok rad žive barve ali pa je pristaš pastelnih barv – za vsakega se najde primerna kombinacija barv v Minima Hybrid otroških očalih. Otrok lahko izbira med enotnimi barvami, pa tudi med kombinacijami barv. Za ljubitelje svetlečih stvari pa obstajajo tudi kombinacije z bleščicami.

Oblika in stil za vsakogar

V kolekciji otroških očal Minima Hybrid Junior je 10 različnih oblik frontalnega dela. Pri izboru oblike moramo biti pozorni, da otrok ne gleda čez zgornji rob okvirja. To je zelo pomembno za pravilno korekcijo vida. Otrokove oči morajo zajemati celotno optično polje. Izbrati moramo okvir, ki je dovolj širok za otrokov obraz. Pozorni smo na to, da očala ne tiščijo oziroma da niso preširoka.

Očala Minima za dečke

Očala Minima za dečke

Udoben nosni del

Očala Minima Hybrid so ustvarjena z mislijo na udobje. Zato se nosni del okvirja idealno prilega otroškemu nosku. Ker nosni koren pri otrocih še ni v celoti razvit, je pomembno, da se teža celotnih očal prerazporedi enakomerno po nosu.

Očala Minima za deklice

Očala Minima za deklice

Robustne priponke iz titana

Očala Minima Hybrid ne bodo otroku nikoli težka ali neudobna. Priponke iz titana so lahke in vzdržljive. Segati morajo čez otrokova ušesa, kjer se še dodatno prilagodijo in zavijejo. Tako so bolj fiksna ter ostanejo na pravem mestu. Titanove priponke so ovite v barvne rokavčke, ki se jih lahko zamenja po želji.

Primerna za višje dioptrije

Očala Minima Hybrid Junior so zaradi svoje oblike ter debelejšega roba primerna tudi za višje dioptrije, saj se debelina stekla lahko spretno skrije.

Minima Hybrid

Minima Hybrid

Izbira stekel

Za otroška očala se priporoča optični material Trivex, ki je nelomljiv. Če varnost ni prvotnega pomena, se lahko izberejo tudi stekla iz drugih materialov. Več o Trivex materialu si lahko preberete tukaj.

Jamstvo

Očala Minima Hybrid so narejena v kombinaciji titan materiala in umetne mase. Ob normalni uporabi imajo 2 leti jamstva na frontalni del, ki je iz umetne mase in 10 let jamstva na priponke, ki so iz titana. V jamstvo niso vštete mehanske poškodbe, kar pomeni pretirana fizična uporaba moči.

Priponke očal so veliko bolj gibljive, kot pri klasičnih očalih. Možnost loma je pri teh očalih veliko manjša, kar je še posebej uporabno pri otrocih, saj za očala še ne znajo skrbeti tako kot odrasli.