Otroška očala Minima

Zelo trpežna in lahka očala za otroke, ki spreminjajo barvo

Minima je francoska znamka okvirjev, ki je specializirana predvsem za izdelavo očal na vijake. To so zelo nevtralna, manj opazna očala, ki obraza skoraj ne spremenijo. Od svojega nastanka leta 1994 naprej, so v podjetju postali poznani predvsem po izdelavi izjemno lahkih okvirjev iz titana. Njihovo glavno vodilo je inovacija, v svoj spekter okvirjev pa ves čas dodajajo vedno nove oblike, modele in barvne kombinacije.

Zaradi različnih oblik obraza so pri podjetju Minima ustvarili okvirje, ki s svojo nevtralnostjo pristajajo vsem uporabnikom. Oblika stekel se prilagaja glede na velikost in želje posameznika. Otroška očala Minima so sinonim za lahka in hkrati zelo trpežna očala. V svoji ponudbi ima podjetje Minima veliko modelov za odrasle, odlikuje pa jih tudi posebna kolekcija za najmlajše, ki navdušuje tako starše kot otroke.

Otroška očala Minima

Otroška očala Minima

Otroška očala Minima

Zaradi svoje lahkosti in trpežnosti so očala Minima zelo primerna za otroke. Otroci očala potrebujejo pri igri, v šoli in pri različnih športnih dejavnostih. Pomembno je, da so očala močna in vzdržljiva in se dobo prilegajo obrazu. Otroška očala Minima zdržijo marsikatero preizkušnjo, bodisi padce ali udarce.

Nosni del in priponke

Zelo neprijetno je, če očala lezejo po nosu navzdol. Prednost otroških očal Minima je, da zaradi svoje lahkosti nosni del očal ne pritiska na nosni koren. Priponke so izdelane iz titana in ovite z barvno gumijasto oblogo. Titan je zelo močan material, ki je praktično nezlomljiv. Priponke se ob nakupu očal individualno prilagodijo za ušesi, tako da očala trdno stojijo na svojem mestu tudi pri živahnejših otroških aktivnostih.

Minima

Minima

Najrazličnejše barve otroških očal Minima

Ena izmed posebnosti otroških očal Minima so tudi barvne gumijaste obloge – rokavčki, v katere so ovite priponke iz titana. Ti rokavčki so na voljo v mnogih različnih barvah in barvnih kombinacijah. Na otip so mehki in zelo prijetni. Ko se otrok ene barve naveliča, lahko zamenjamo rokavčke in dobi skoraj nova očala.

Stekla za otroška očala Minima

Otroška očala Minima so očala na vijake, zato so zanje primerna očalna stekla iz Trivex materiala. Trivex stekla zaščitijo oči pred različnimi vplivi, pri padcih pa se otroci z njimi ne poškodujejo, saj se stekla ne morejo odkrušiti ali zlomiti. Trivex material je 6-krat močnejši od polikarbonata. Je zelo varen material z odličnimi optičnimi lastnostmi. Več o Trivex materialu za očalna stekla si lahko preberete tukaj.

Očala Minima za deklice

Očala Minima za deklice

Otroška očala Minima ne postanejo premajhna

Prednost otroških očal Minima je tudi ta, da rastejo skupaj z otrokom, kar pomeni, da jih otrok lahko uporablja daljše časovno obdobje. Velikost stekel se lahko po določenem času, ko naš otrok zraste, poveča. To je možno zato, ker stekel ne omejuje okvir. Pri spremembi dioptrije se okvir ohrani, očalna stekla pa se naroči nova v prilagojeni velikosti.

Prav tako je zelo uporabno tudi spreminjanje oblike stekel, v primeru, da je to potrebno. Še posebno pri mlajših otrocih, je pomembno, da otrok ne gleda mimo stekel, saj v tem primeru dioptrija ni ustrezna. Oblika stekel se tako lahko ustrezno prilagodi, da imajo otroci oči čim bolj na sredini optičnega stekla. Le tako lahko optimalno zajemajo vidno polje in je korekcija vida pravilna.

Jamstvo

Očala Minima so narejena iz titan materiala, ali pa v kombinaciji umetne mase in titana. Proizvajalec na model Minima 22g, ki je v celoti iz titana, nudi 10 let jamstva ob normalni uporabi. Model Minima Hybrid ima ob normalni uporabi 2 leti jamstva na frontalni del, ki je iz umetne mase in 10 let jamstva na ročke, ki so iz titana. V jamstvo niso vštete mehanske poškodbe, kar pomeni pretirana fizična uporaba moči.

Ročke očal so zelo gibljive in izjemno vzdržljive. So veliko bolj trpežne in fleksibilne, vzdržijo veliko več kot klasična očala, kar pomeni, da je možnost loma manjša. To je še posebej uporabno pri otrocih, saj za očala še ne znajo skrbeti tako kot odrasli.