Cenik storitev

Pregledi vida za otroke

Pregled za očala (* v primeru zamenjave očal ali stekel)                        25,00 EUR*
Pregled za očala                                                                                         40,00 EUR

Očesne preglede opravljamo vsak četrtek. Čakalnih vrst pri nas nimamo, na vrsti ste lahko že v istem tednu. Na pregled vida se je potrebno predhodno naročiti. Naročila sprejemamo po telefonu 059/012-722, 031/687-565, preko spletnega obrazca ali osebno v optiki.

Preglede vida za otroke opravljamo za šolske in predšolske otroke. Za malčke opravljamo preglede vida v starosti od treh let naprej.

Pregled vida za otroke

40€ (25€*)

Pri otrocih namesto črk uporabljamo slike in znake, ki so prilagojeni starosti otroka. Pregled vida za otroke je lahko preventiven ali pa je povezan z morebitnimi težavami otroka.

Pregled vida za otroke traja 20-30 minut. Pregleda se oči in očesno ozadje, očesna motorika, zenice. Na pregledih vida se ugotavlja tudi prisotnost morebitnega škiljenja, barvni vid, konvergenca, globinski vid in stereovid. Dioptrijo se izmeri z objektivno metodo skiaskopije – retinoskopije brez kapljic.

Na pregledu vida se lahko predpišejo očala, ni pa nujno. Včasih vam optometrist lahko priporoča tudi opravljanje določenih vaj ali pa pokrivanje enega očesa, da se doseže simetrija vida. Po opravljenem pregledu vida dobite izvid z vsemi izmerjenimi podatki. V primeru, da vaš otrok potrebuje očala, lahko z izvidom naročite očala v optiki.

*Cena pregleda vida za otroke je 40€, v primeru zamenjave stekel ali nakupa okvirja je pregled 25€.

Več o pregledu vida za otroke si lahko preberete na tej povezavi.
Pregled vida za otroke

KORISTEN NASVET:

Priporočamo vam, da preglede vida za svojega otroka opravljate redno, idealno enkrat na leto ali na šest mesecev. Na ta način lahko spremljamo, da se obe očesi razvijata primerno glede na starost vašega otroka. Zgodnje prepoznavanje težav z vidom pri otrocih daje boljše in učinkovitejše rezultate.