Rezervna otroška očala

Rezervna otroška očala so bistvena v primeru izgube ali poškodbe očal

Otroci v svoji igri včasih pozabijo, da nosijo očala. Čeprav ste izbrali vzdržljiva otroška očala, lahko ob grobem ravnanju popustijo, otrok pa ostane brez svojega očesnega pripomočka. Očala se lahko tudi izgubijo ali pa kako drugače poškodujejo.

Najboljša rešitev so rezervna otroška očala

V takem primeru so rezervna očala za otroka najboljša rešitev. Nemalokrat se zgodi, da se otrok v primeru izgube ali poškodbe očal ne počuti dobro, saj ne vidi optimalno. Če gre za malo časa, to ni problem. Ko pa je na nova očala potrebno čakati več dni, pa to lahko postane zelo neprijetno. Kadar rezervna očala imamo, jih otrok lahko nemoteno uporablja, starši pa med tem poskrbimo za primarna očala.

Rezervna otroška očala

Rezervna otroška očala

Cena rezervnih otroških očal

Rezervna očala so lahko cenejša od osnovnih očal. Okvir je lahko bolj osnoven in iz nižjega cenovnega razreda, očalna stekla pa so lahko tudi brez antirefleksnega nanosa in manj stanjšana. Če je vaš otrok občutljiv na sončno svetlobo, se lahko v primarni par vgradijo fotokromatična (samozatemnitvena) stekla, v rezervni par očal pa običajna bela stekla.

Športna zaščitna očala

Če se vaš otrok ukvarja s športnimi dejavnostmi, bi bilo smiselno premisliti tudi o zaščitnih športnih korekcijskih očalih. Otrok bi očala uporabljal na primer v šoli pri športni vzgoji ali pa pri drugih športnih dejavnostih. Očala bi hkrati služila tudi kot rezervna očala. Več o športnih zaščitnih očalih si lahko preberete tukaj.