Stekla za otroška sončna očala

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri stekel?

Za otroška sončna očala se starši odločimo predvsem zaradi varovanja mladih oči naših otrok. Ker se vse bolj zavedamo posledic delovanja škodljivih elektromagnetnih vplivov sonca na človeško telo, vse več ljudi prisega na zaščito svojega vida s sončnimi očali. Poleg tega, da očala varujejo očesno tkivo, pa varujejo tudi območje ob očeh. Tako so oči zdrave tudi v odraslem obdobju.

Pri otroških očalih je pomembno, da so stekla še bolj vzdržljiva. To pomeni, da so očalna stekla za otroška sončna očala iz primernega materiala, ki je ustrezen tudi za aktivne otroške igre in raziskovanje, brez nevarnosti zloma.

Stekla za otroška sončna očala

Stekla za otroška sončna očala

Nelomljivost in lahkost

Za najmlajše izberemo sončna očala, katerih stekla so izdelana iz trdnih materialov, ki niso podvržena zlomom. Najboljša izbira so stekla iz polikarbonata ali Trivex materiala. Oba materiala sta bila izdelana za namene vesoljske industrije. Ker so ta stekla lahka, ni občutka teže na nosu. Ta stekla za otroška sončna očala odlikuje odlična optična jasnost in trdnost.

Vgradnja sončnih stekel z dioptrijo

V primeru, da vaš otrok uporablja očala z dioptrijo, je pomembno, da mu zagotovimo tudi ustrezno zaščito na soncu in s tem boljše počutje v gibanju v naravi. Za ta namen so primerna sončna očala z dioptrijo. Veliko otrok je občutljivih na svetlobo, največkrat pa so to prav otroci, ki potrebujejo korekcijo dioptrije.

V izbran okvir se vgradijo vzdržljiva sončna stekla v barvi, ki jo izberete. Pred naročilom takih očal je potrebno izmeriti točno dioptrijo in očesne podatke.

Stekla in otroška sončna očala

Stekla in otroška sončna očala

Barva sončnih stekel

Pri naročilu sončnih očal z dioptrijo se lahko za barvo očalnih stekel odločimo po želji. Izbire je veliko, največkrat pa se odločamo med sivo, rjavo in sivo-zeleno barvo stekel.

Siva barva stekel za sončna očala je odlična za močno sonce, eliminira utrujenost oči in nudi popolno barvno percepcijo. Največkrat se zanjo odločajo ljudje, ki so veliko na morju.

Rjava barva stekel za sončna očala je bolj kontrastna, primerna je za uporabo v sončnih in senčnih predelih. V oblačnem dnevu naredi dan bolj topel. Zanjo se velikokrat odločajo gozdni kolesarji.

Sivo-zelena barva stekel za sončna očala omogoča dober kontrast v pogojih, ko ni dovolj svetlobe. Podobna je sivi barvi, a z dodatkom zelene, ki pogled nekoliko umiri. Za to barvo se odloča veliko ljudi, ne glede na namen za katerega bodo očala uporabljali.

Pri izbiri barve stekla za otroška sončna očala upoštevajte želje vašega otroka, saj jih bo nosil on. Preizkusite več možnosti, saj smo si ljudje različni. Mogoče imate sami raje sivo barvo stekla, vašemu otroku pa bo bolj všeč rjava.

Polarizacija

Dodatna možnost o kateri je vredno razmisliti, kadar se odločamo o naročilu sončnih stekel z dioptrijo, je polarizacija. Gre za poseben filter v steklu, ki eliminira neprijetne odboje svetlobe od različnih površin. Največkrat se sonce odbija od vetrobranskih stekel, površine vode in tudi snega. S polariziranimi stekli se bleščanju izognete. Otroci preživijo zunaj več časa kot odrasli, zato so tudi večkrat izpostavljeni bleščanju na snegu, vodi ali pa soncu. Zakaj jim ne bi olajšali gledanja v svet?

Polarizacija

Polarizacija