Otroška sončna očala Julbo Looping

Edinstvena oblika in trdnost omogočata, da so očala skoraj neuničljiva

Pri francoskem proizvajalcu Julbo so izdelali linijo otroških sončnih očal za najmlajše otroke. Otroška sončna očala Julbo Looping so prodajna uspešnica po celem svetu. Leta 2013 so prejela nagrado za najboljša sončna očala za dojenčke. Zaradi svoje edinstvene oblike in trdnosti so očala primerna še posebej za najmlajše, saj so skoraj neuničljiva.

Otroška sončna očala Julbo Looping

Otroška sončna očala Julbo Looping

Otroška sončna očala Julbo Looping lahko obrnete tudi na glavo

Otroška očala Julbo Looping se ponašajo z obliko očal, ki jih lahko obrnete kakorkoli želite – vedno bodo obrnjena pravilno in trdno na nosku. Ergonomični dizajn priponk otroško glavico v celoti objame in zagotavlja udobje in zaščito obraza ter oči. Priponke so dovolj široke in zakrivljene, da zagotavljajo optimalno zaščito tudi na območju okoli oči. Ker pa si otroci očala radi snemajo z obraza, so ob koncu priponk narejene luknjice, v katere namestimo ploski trak, ki drži očala na mestu. Da bi se poškodbam v popolnosti izognili, ta očala nimajo izpostavljenih tečajev priponk, zato se nežni prstki ne bodo poškodovali ob snemanju in natikanju očal.

Otroška sončna očala Julbo

Otroška sončna očala Julbo

Najboljša kvaliteta sončnih stekel

Julbo s svojimi vzdržljivimi stekli malčkom zagotavlja najboljšo zaščito. Za izdelavo otroških očal uporabljajo lahka polikarbonatna stekla. Polikarbonat velja za enega izmed najmanj lomljivih materialov v optični industriji. Nudijo popolno zaščito pred UV žarki, ki so za oko nevarni.

Stopnja zatemnitve za otroška sončna očala Julbo Looping

Pomembno je, koliko svetlobe prihaja do otrokovih oči. S svetlobo pride v oko veliko informacij s katerimi se otrok tudi uči. Vendar preveč svetlobe lahko moti – predvsem dojenčke. Za njih zato Julbo izdeluje očala z najvišjo kategorijo zatemnitve pred svetlobo. To stopnjo zatemnitve se uporablja za izdelavo ledeniških očal, kjer je količina UV svetlobe največja. Ta zatemnjena stekla prepuščajo do 8% svetlobe. Pri Julbo Looping 2 in Looping 3 pa lahko glede na potrebe otroka izberete omenjeno najvišjo zatemnitev ali pa običajno zatemnitev 3. kategorije. Ta prepušča od 8 do 18% svetlobe. Če je otrok izredno občutljiv na svetlobo, raje izberite bolj zatemnjena stekla. Stekla so dodatno oplemenitena še z odbojnim premazom v različnih barvah.

Izbira pravilne velikosti Julbo Looping očal

Očala Julbo Looping so na voljo v treh različnih velikostih. Če je vaš malček star do 18 mesecev je najboljša izbira Julbo Looping 1. Izbirate lahko med različnimi barvami. Stekla so najvišje kategorije zatemnitve in zato primerna za sprehod tudi v najbolj sončnem dnevu.

Za otroke od 1. do 2. leta starosti so na voljo očala Julbo Looping 2, z možnostjo izbire stopnje zatemnitve (3. ali 4. kategorije) Tehtajo le pičlih 15 gramov in otrokovega noska ne obremenjujejo. Od drugega leta pa vse do četrtega leta starosti je prava izbira Looping 3.

Pri izbiri primerne velikosti otroških sončnih očal Julbo Looping je dobro, da otrok očala preizkusi. Hitrost rasti je pri otrocih različna, zato so predstavljene velikosti le priporočila. Očala se morajo lepo prilegati obrazu in ne smejo tiščati. Če so očala prevelika, bodo otroku lezla z obraza, kar ga bo motilo in jih ne bo rad nosil.

Otroška sončna očala Looping

Otroška sončna očala Looping

Otroška sončna očala Julbo Looping in barve

Otroška očala Julbo Looping so na voljo v mnogih različnih barvah in barvnih kombinacijah. Vsako leto je predstavljenih tudi nekaj novih barv. Različni barvni odtenki so namenjeni tako deklicam, kot dečkom.

Julbo Looping z dioptrijo

V otroška očala Julbo lahko vgradimo tudi kakovostna sončna stekla z dioptrijo. Izbirate lahko med različnimi barvami stekel, odločite pa se lahko tudi za polarizacijo. Osnova za izdelavo takih očal je pravilno predpisana dioptrija. Pri nas lahko otroci od treh let naprej opravijo pregled vida. Več o tem si lahko preberete tukaj.