Stekla za otroška očala

Varnost in vzdržljivost sta pri steklih za otroška očala ključnega pomena

Ko določimo pravilno dioptrijo in izberemo primeren okvir za svojega otroka, je potrebno izbrati tudi ustrezna korekcijska stekla za otroška očala. Pomembno je, da stekla izberemo šele potem, ko smo že izbrali korekcijske okvirje, saj s pravilno izbiro okvirjev močno pripomoremo k optimalni izbiri stekel. Stekla za otroška očala morajo biti iz organskega materiala (plastična), da se otrok z njimi ne poškoduje. Prav tako pa je dobro, da so tudi ustrezno stanjšana, če je le-to potrebno.

Pri izbiri očalnih stekel za vašega otroka je dobro, da upoštevate nasvet optika. Optik bo ocenil kakšno vrsto stekla vaš otrok potrebuje, kakšen mora biti premer naročenih stekel in še posebej kako bo končni izdelek izgledal. Če so stekla za otroška očala debela in težka, bodo vašega otroka motila, zato je velika verjetnost, da jih ne bo želel nositi. Zelo neprijetno je tudi, da mu zaradi teže lezejo po nosu navzdol.

Najprimernejši material za stekla za otroška očala

Za otroška očala so najbolj primerna polikarbonatna stekla ali pa stekla iz Trivex materiala. Ta dva materiala sta najbolj odporna na udarce, poleg tega pa so taka stekla lažja kot ostala plastična stekla. To pomeni, da so očala bolj udobna za nošenje, kar je še posebej pomembno pri nekoliko višjih dioptrijah. Material Trivex je še bolj trden od polikarbonata in ima odlične optične lastnosti. Zaradi svojih izjemnih lastnosti je praktično nezlomljiv. Obe vrsti stekel nudita tudi 100% zaščito pred UV žarki.

Trivex nezlomljiva stekla

Trivex nezlomljiva stekla

Mineralno steklo se za otroška očala odsvetuje

Najmanj primeren material za stekla za otroška očala je mineralno steklo. Čeprav je toplotno obdelano proti udarcem, se še vedno razbije, če pade na tla. Otrok se pri tem lahko tudi poškoduje. Očala z mineralnimi stekli so težja in manj udobna za nošenje.

Nanos za stekla za otroška očala

Za stekla, ki bodo kos dnevnim aktivnostim vašega otroka, je pomembna tudi izbira nanosa na samo steklo. Optično steklo brez nanosov je izpostavljeno tveganjem za poškodbe, prisoten pa je tudi odboj svetlobe na površini stekla. Za otroke se priporoča kvaliteten nanos trdega sloja ter optimalnega antirefleksa, ki bo povečal količino informacij, ki pridejo do očesa.

Varnost in otroška očala

Ko pride do vprašanja varnosti pri steklih za otroška očala, sta polikarbonatni in Trivex material najbolj varna za vgradnjo. Za boljšo varnost pri športnih aktivnostih otroka pa je smiselno razmisliti o nakupu kvalitetnih športnih očal, ki so narejena prav za te namene.

Klasični okvirji so lahko še tako vzdržljivi, pa vendar niso primerni za grobe športe in ne nudijo zaščite v primeru udarca. Še več, uporaba splošnih otroških očal v športne namene lahko vodi do poškodb, če se okvir zvije.

Za otroke izberite kakovosten okvir in lahka, močna Trivex stekla za otroška očala. Tudi če otrok ne sodeluje pri nobenem športu, je izbira stekel, ki so odporna na udarce, pomemben korak k dobri zaščiti vida čez cel dan in tudi za kasnejše življenje.