Trivex nezlomljiva stekla

Najbolj varen material za otroška očala

Najbolj varen material za očalna stekla za otroška očala je Trivex. Prvotno je bil razvit leta 2001 v Združenih državah Amerike za namene letalske industrije. Je prvi material, ki združuje vse tri najpomembnejše lastnosti očalnih stekel: odlične optične lastnosti, izjemna vzdržljivost materiala in zelo nizka teža. Trivex stekla so narejena po principu vlivanja v kalup, kar posledično vodi k večji optični jasnosti in odlični optični kakovosti.

Uporaba Trivex nezlomljivih stekel

Trivex stekla so 6-krat močnejša oziroma trdnejša od polikarbonata in so praktično nezlomljiva. Ker so tanka in odporna na udarce, so zelo primerna za uporabo pri otroških očalih. Zaradi svoje trdnosti se uporabljajo tudi pri vseh očalih na vijake in laks. V Trivex materialu ni notranjih napetosti, zato očalna stekla ne pokajo pri izvrtinah.

Trivex nezlomljiva stekla

Trivex nezlomljiva stekla

Trivex material za športna očala

Pri športnih očalih Trivex nezlomljiva stekla zaščitijo oči pred različnimi vplivi, kot so na primer udarci žoge, pri padcih pa se z njimi ne poškodujemo. Primerna so za dvoranske športe ali pa različne športe na prostem. Trivex stekla so lahko brezbarvna, lahko so foto občutljiva ali pa obarvana sončna s polarizacijo ali brez.

V čem se Trivex razlikuje od polikarbonatnih stekel?

Trivex je izjemno trden in hkrati zelo lahek material, ki združuje odlične lastnosti materiala CR-39 in polikarbonata. Zaradi svojih izjemnih lastnosti in odpornosti na topila, je Trivex nadomestil polikarbonatna stekla.