Trivex nezlomljiva stekla

Najvarnejši material za otroška očala

Če vaš otrok potrebuje korekcijska očala, je varnost njegovih oči za korekcijskimi stekli vaša prva prioriteta. Najvarnejši material optičnih stekel, ki ga priporočamo otrokom je Trivex. Prav zaradi varnosti so ta stekla primerna tudi za izdelavo vseh zaščitnih in športnih očal.

KAJ JE TRIVEX MATERIAL?

Trivex material je bil prvotno razvit leta 2001 v Združenih državah Amerike za namene letalske industrije. Je prvi material, ki združuje vse tri najpomembnejše lastnosti očalnih stekel: 

  • odlične optične lastnosti
  • izjemna vzdržljivost materiala
  • zelo nizka teža.

Trivex očalna stekla so narejena po principu vlivanja v kalup, kar posledično vodi k večji optični jasnosti in odlični optični kakovosti.

Uporaba Trivex nezlomljivih stekel

Trivex stekla so 6-krat močnejša oziroma trdnejša od polikarbonata in so praktično nezlomljiva. Ker so tanka in odporna na udarce, so zelo primerna za uporabo pri otroških očalih. Zaradi svoje trdnosti se uporabljajo tudi pri vseh očalih na vijake in laks. V Trivex materialu ni notranjih napetosti, zato očalna stekla ne pokajo pri izvrtinah.

Trivex nezlomljiva stekla so bolj odporna na praske kot običajno steklo ali plastično steklo (vključujoč stekla z visoko tanjšavo). To pa predvsem zato, ker so te leče relativno »mehke«. To pomeni, da lažje absorbirajo energijo, brez večjih poškodb. Ta fleksibilnost pove tudi, da je dodatna zaščita teh stekel obvezna, saj so leče potem trdnejše in bolj odporne na praske. Moderni sloji za zaščito proti praskam so visoke kvalitete, zato tudi najmehkejši material po obdelavi dobi trdnost, ki je lahko primerljiva s trdnostjo stekla. Priporočamo kvaliteten nanos trdega sloja ter optimalnega antirefleksa, ki bo povečal količino samih informacij, ki pridejo do očesa.

Trivex nezlomljiva stekla

Trivex nezlomljiva stekla

Trivex material za športna očala

Pri športnih očalih Trivex nezlomljiva stekla zaščitijo oči pred različnimi vplivi, kot so na primer udarci žoge, pri padcih pa se z njimi ne poškodujemo. Primerna so za dvoranske športe ali pa različne športe na prostem. Trivex stekla so lahko brezbarvna, lahko so foto občutljiva ali pa obarvana sončna s polarizacijo ali brez.

V čem se Trivex razlikuje od polikarbonatnih stekel?

Trivex je izjemno trden in hkrati zelo lahek material, ki združuje odlične lastnosti materiala CR-39 in polikarbonata. Zaradi svojih izjemnih lastnosti in odpornosti na topila, je Trivex nadomestil polikarbonatna stekla.

Kaj je antirefleksni nanos na steklu?

Antirefleksni ali protiodsevni nanos na steklo izboljša otrokov pogled v svet, saj odpravi bleščanje. S tem pomaga pri utrujenih ali občutljivih očeh, saj zmanjša stres na oči. Tako se vaš otrok ne bo utrudil pri šolskih ali drugih obveznostih, manj bo tožil o bolečih očeh. V slabih svetlobnih pogojih antirefleks na očalnih steklih tudi izboljša kontrast. Pri učenju bo otroku ta lastnost velika prednost. Poleg tega antirefleksni nanos doseže, da v oko vstopa več vidne svetlobe, kar pomeni, da se ta svetloba ne izgubi oziroma ne odseva. Tako lahko v oko vstopi več informacij. Dolgoročno gledano lahko z izbiro kvalitetnega protiodsevnega nanosa, pomagamo zmanjšati vpliv različnih dejavnikov na otroške oči. Ti dejavniki so med drugim tudi računalniki, pametni telefoni, LED luči in ostalo svetlobno onesnaženje. Starši lahko torej s pravilno izbiro protiodsevnega sloja vplivamo na zdravje oči tudi v odraslem obdobju svojega otroka.